Sojauba ja selle kõrvalsaadused lüpsilehma söödana

Autori nõusolekul on eesti keelde tõlgitud Virginia Ishler ja Gabriella Varga artikkel “Soybeans and soybean byproducts for dairy cattle”, mis kajastab hästi erinevaid võimalusi, kuidas sojauba loomasöödana kasutakse. Artikli lasi tõlkida Eesti Sojaliit, tõlkis EMÜ dotsent Marko Kass. Originaali saab näha siit: https://extension.psu.edu/soybeans-and-soybean-byproducts-for-dairy-cattle

Read More »

Kutsume seminarile ‘Sojauba – kasvatamisest kasutamiseni’

  18. oktoobril toimub Jõgeva kultuurikeskuses, Aia 6, Jõgeva, seminar “Sojauba – kasvatamisest tarbimiseni”. Üritust korraldab Eesti Taimekasvatuse Instituut koostöös Eesti Sojaliiduga.   Päevakava 9:30 – kogunemine, tervituskohvi 10:00 – seminari avasõnad ETKI direktor Mati Koppel 10:10 – Sojakasvatusest Rootsis – JTI AgrD Fredrik Fogelberg (sünkroontõlkega) 11:00 – Sojaoa alaste uuringute …

Read More »

Tänavune parim taimekasvataja on Madis Ajaots

Maaelu Edendamise Sihtasutus (MES) annab neljandat aastat välja parima taimekasvataja aunimetust, mille sel aastal pälvis Tartumaa teraviljakasvataja Madis Ajaots. Madis Ajaots kündis tänavu osa oma saagist innovatiivse kilemultši alla, mille parimate rakendusvõimaluste uurimisega klastri raames tegeleme. Artiklit aunimetuse pälvimise kohta saab lugeda siit: http://maaleht.delfi.ee/news/maamajandus/uudised/tanavuseks-parimaks-taimekasvatajaks-tunnistati-madis-ajaots?id=79640568

Read More »

GMO meie toidulaual

2009. aastal ajalehes Postimees avaldatud artikkel, kuid väärib lugemist ka täna.   Igal aastal satub eestlaste kõhtudesse erinevate toiduainetega sadu tonne geneetiliselt muundatud soja ja maisi. Läinud nädalal sai maaülikoolis teada, kuidas selline toit meie jõululauale jõuab. Foto: Graafika Artur Kuus Eesti Maaülikooli ja Eesti Rohelise Liikumise seminaril rääkisid keskkonnakaitsjad …

Read More »

Laulema areng 2017

Sel aastal on jahedate ilmade tõttu üldine põllukultuuride kasvus maha jäämine kuni kaks nädalat. Soja on siiski oma kasvujõu kätte saanud ning kilemultši all olnud soja puhul ei ole kasvus mahajäämist märgata. Võrreldes sojataimi, mis on kile all kasvanud ja mis mitte, siis mõlema juurtel on mügarad.  Kile all olnud taimedel on …

Read More »

Madis Ajaots: Teaduse saavutused tuleb viia põllumeheni ja vastupidi

Rannu Seeme OÜ juht Madis Ajaots esines 23. novembril toimunud konverentsil “Põllumajanduse Äriplaan 2017” ning rääkis lahti teraviljakasvatuse olukorra – nii saakidest, hindadest, kui ka laiemalt. Rannu Seeme OÜ juht tõi kuulajateni esmalt suurema pildi. Tema sõnul on teraviljakasvatus otseselt sõltuv kliimast ja iga muutus, mida kohe võib-olla ei tunnegi, …

Read More »

Toimus Eesti Seemneliidu seminar “Edukas ja keskkonnasõbralik seemnetootmine”

8. ja 9. detsembril toimus Eesti Seemneliidu poolt korraldatud seminar “Edukas ja keskkonnasõbralik seemnetootmine”, kus olid esindatud ka klastri liikmed. Seminaril tutvustasime  EPIK-u tegemisi ja visiooni ning rääkisime sojaoa kasutamise ja väärindamise võimalustest. Põld-sojaoa teemal rääkis ka Eesti Taimekasvatuse Instituudis töötav Lea Narits, kes tegi ülevaate põld-sojaoa kasvatamise võimalustest Eestis.       …

Read More »

Inspirational ideas: Pulses- superfood for the future

2016 is the UN’s year of the pulse. Watch the video from the FAO then read the article below to find out about how innnovations in food products using pulses, such as ‘pulled oat’ or faba bean yoghurt, combined with the results of research to improve their productivity, means that …

Read More »

Powered by keepvid themefull earn money